Vintercyklingens dag 12 februari 2021


Vintercyklingens dag är den svenska delen av den globala aktivitetsdagen Winter Bike To Work Day som infaller andra fredagen i februari varje år. Vintercyklingens dag arrangeras under 2021 för andra gången i Sverige av Svensk Cykling. I år sker det med ekonomiskt stöd från Trafikverket. Winter Bike To Work Day startade i Kanada 2013.

Cykla hela året

Allt fler svenskar cyklar. De senaste åren har ökningen varit kraftig och viljan att ta sig fram utan risk att smittas av covid-19 har förstärkt den trenden. Men fortfarande är det långt många fler som cyklar under sommarhalvåret än under vinterhalvåret. Så borde det inte vara. Att cykla borde vara en självklarhet under hela året. Sopsaltade och upplysta cykelvägar tillsammans med dubbdäck på cykeln underlättar cyklingen på vintern. 

Svensk Cykling, som samlar Sveriges cykelorganisationer, vill utmana dig som bara cyklar på sommaren. Det handlar om att förlänga din cykelsäsong. Det kommer att förlänga ditt liv. Du kommer samtidigt att göra en insats för klimatet och för att minska spridning av covid-19 i samhället.