Aktuellt

Filmer från Facebook

Pressmeddelande

Förläng cykelsäsongen. Förläng livet. 14 februari arrangerar Svensk Cykling Vintercyklingens dag i hela Sverige.

När vintern kommer försvinner var tredje cyklist från cykelvägarna. Detta trots att daglig motion, såsom att cykla, minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Ofta är det dålig skötsel av cykelvägarna som sätter käppar i hjulen för vintercykling. 14 februari arrangerar cykelorganisationer och Hjärt-Lungfonden Vintercyklingens dag för att förbättra villkoren för alla som vill cykla året runt. 

LÄS MER

Har Sverige flest vintercyklister i hela världen? Frågan avgörs på Vintercyklinges dag i morgon.

I morgon, 14 februari, är det Vintercyklingens dag. I år sammanfallet dagen med Alla hjärtans dag. Det gör det självklart att framhålla den positiva effekten som cykling under hela året har för att förhindra hjärt-kärlsjukdomar. Den som förlänger cykelsäsongen förlänger också livet.

LÄS MER

Arbetet för sopsaltade cykelbanor i Stockholm prisas av Svensk Cykling inför Vintercyklingens dag

Fler som cyklar på vintern och färre cyklister som skadar sig. Det är resultatet av den omfattande sopsaltningen av cykelbanorna i Stockholm som pågått i snart ett decennium. Nu prisas Pye Seaton och Peter Ringkrans, som har jobbat med sopsaltningen inom Stockholms Stad av organisationen Svensk Cykling.

LÄS MER

Sverige vinnare i internationell tävling om flest vintercyklister. Uppsala i topp.

Svenska vintercyklister visade framhjulen i den internationella tävling som avslutades på Vintercyklingens dag i fredags 14 februari. 4 116 svenskar anmälde att de cyklade under denna dag, vilket gjorde Sverige till de land med flest anmälda cyklister. 879 anmälda vintercyklister Uppsala gjorde att kommunen var den stad som hade allra flest anmälda vintercyklister av alla städer i världen. 

LÄS MER

Debattartikel

Skånska Dagbladet

Artikeln är även publicerad i Norra Skåne.

Värmlands Folkblad