Aktuellt

Filmer

 

Pressmeddelanden

Cykling året runt firas på Vintercyklingens dag 12 februari

12 februari är det dags igen för Vintercyklingens dag. Syftet är att visa att cykling är ett hälsosamt och miljövänligt sätt att ta sig fram på under hela året och att det nu under covid-19-pandemin är särskilt viktigt att cykla eftersom det minskar smittspridning.
Det handlar också om att återupprepa fjolårets svenska succé i den internationella tävling som arrangeras av Winter Bike To Work Day.

LÄS MER
 

Debattartiklar

Material från Vintercyklingens dag 2020

Filmer

Debattartiklar

Skånska Dagbladet

Artikeln är även publicerad i Norra Skåne.

Värmlands Folkblad

Pressmeddelande

Har Sverige flest vintercyklister i hela världen? Frågan avgörs på Vintercyklinges dag i morgon.

När vintern kommer försvinner var tredje cyklist från cykelvägarna. Detta trots att daglig motion, såsom att cykla, minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Ofta är det dålig skötsel av cykelvägarna som sätter käppar i hjulen för vintercykling. 14 februari arrangerar cykelorganisationer och Hjärt-Lungfonden Vintercyklingens dag för att förbättra villkoren för alla som vill cykla året runt. 

LÄS MER

Förläng cykelsäsongen. Förläng livet. 14 februari arrangerar Svensk Cykling Vintercyklingens dag i hela Sverige.

I morgon, 14 februari, är det Vintercyklingens dag. I år sammanfallet dagen med Alla hjärtans dag. Det gör det självklart att framhålla den positiva effekten som cykling under hela året har för att förhindra hjärt-kärlsjukdomar. Den som förlänger cykelsäsongen förlänger också livet.

LÄS MER

Arbetet för sopsaltade cykelbanor i Stockholm prisas av Svensk Cykling inför Vintercyklingens dag

Fler som cyklar på vintern och färre cyklister som skadar sig. Det är resultatet av den omfattande sopsaltningen av cykelbanorna i Stockholm som pågått i snart ett decennium. Nu prisas Pye Seaton och Peter Ringkrans, som har jobbat med sopsaltningen inom Stockholms Stad av organisationen Svensk Cykling.

LÄS MER

Sverige vinnare i internationell tävling om flest vintercyklister. Uppsala i topp.

Svenska vintercyklister visade framhjulen i den internationella tävling som avslutades på Vintercyklingens dag i fredags 14 februari. 4 116 svenskar anmälde att de cyklade under denna dag, vilket gjorde Sverige till de land med flest anmälda cyklister. 879 anmälda vintercyklister Uppsala gjorde att kommunen var den stad som hade allra flest anmälda vintercyklister av alla städer i världen. 

LÄS MER